Çocuk yardımı geçim parası oldu

Adana'da, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hiçbir geliri olmayan 459 aileye mensup toplam 918 çocuğa, ayda 460 bin lira ödendiği bildirildi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Fazlı Doğanç, "Bu yardımlardaki amaç, çocukların sokakta çalışmadan ailelerinin yanında kalarak eğitimlerine devam edebilmesi içindir" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2013 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çocuk yardımı geçim parası oldu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, geliştirdiği yeni projeler ile yoksul vatandaşına kucak açmaya devam ediyor. Bakanlığın bir süre önce başlatmış olduğu çocuklara yönelik nakdi yardım; hem çocukların, hem de ailelerin imdadına yetişti. Hiçbir geliri olmayan yoksul ailelerin 2 çocuğunun öğrenimine devam edebilmesi için ödenen aylık parayla; hem çocukların geleceği kararmıyor, hem de ailelere ekonomik destek ve geçim kaynağı sağlanıyor.

Adana'da da 459 ailenin, 918 çocuğuna bu kapsamda nakdi yardım yapıldığını belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Fazlı Doğanç, devletin bütün fertlerine sahip çıktığını kaydetti. Doğanç, maddi imkansızlık nedeniyle aileleri tarafından çalıştırıldığı için çocukların okula gönderilmemesi sebebiyle böyle bir proje başlatıldığını, çocukların geleceklerinin kararmaması için mücadele ettiklerini ifade etti. Doğanç, bu kapsamda nakdi yardım adı altında hiçbir geliri olmayan ailenin en fazla 2 çocuğuna öğrenimin kademesine göre aylık para yardımı yapıldığını söyleyerek, "Okul öncesi çocuk başına aylık 350, ilköğretim çağında 526, ortaöğretimde 561, üniversitede ise 631 TL veriliyor. Adana'da ayda 459 ailenin, 918 çocuğuna 460 bin lira para yardımı yapıyoruz. Bunların dışında okula gitmeyen ancak korumaya muhtaç olan çocuklara ise 280 lira para veriliyor" dedi.

Doğanç, bu yardımdaki tek amacın korumaya muhtaç olan çocukların devlet tarafından koruma altına alınması olduğuna dikkat çekerek, "Ailenin maddi imkanı olmadığı için çocuğuna iyi şartlarda bakamıyor; eğitim, sağlık gibi ana hizmetlerini veremiyor. Bizim normalde bu çocukları mahkeme kararıyla aileden almamız lazım ancak, bir aileye çocuğuna eğitim ve sağlık hizmetlerini verecek ortamı sağlayarak, çocukların aile ortamını sağlıyoruz. Bu vesileyle hem çocuğun ekonomik durumu iyileşiyor, hem de çocuk aile ortamından uzaklaşmamış oluyor. Bizim bu yardımı yaparken en büyük kriterimiz; çocuğun anne ve babasının yanında geleceğe sağlıklı hazırlanmasıdır. Bu da yapılan yardımlarla mümkün oluyor" ifadelerini kullandı.

Nakdi yardım almak isteyenlerin çocuklarının, korumaya muhtaç olduğunu belgelemesi halinde, aylık para yardımı yapılacağını anlatan Doğanç, devletin her zaman vatandaşının yanında olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber